همه ما می دانیم که امروزه چیزی به اسم گیرنده دیجیتال جایگزین گیرنده های آنالوگ شده است و به همین دلیل هم دسترسی به تماشای تلویزیون بسیار راحت تر شده است. با پیشرفت چشمگیر بخش دیجیتال با دستگاه هایی به نام گیرنده دیجیتال و یا مبدل دیجیتال رو به برو هستیم. به طور کلی می توان گفت که این دستگاه علاوه بر دریافت تلویزیون دیجیتال قابلیت های بسیار دیگری نیز دارد. در این مطلب همراه ما باشید تا با یکدیگر به مسئله راهنمای خرید گیرنده دیجیتال بپردازیم و شرایطی را برای خرید آسان و هوشمندانه شما فراهم آوریم.

خرید گیرنده دیجیتال

معرفی انواع دستگاه دیجیتال

به طور کلی می توان گفت که گیرنده های دیجیتال در 5 دسته تقسیم بندی می شوند:

گیرنده دیجیتال تلویزیون

امروزه معمولا گیرنده های دیجیتال بر روی تلویزیون نصب می شوند که دیگر نیازی به دستگاه اضافه نیز نخواهند داشت. با این حال باید اشاره کرد که برای تلویزیون هایی که تیونر دیجیتالی دارند باید از دستگاه دیجیتال ستاپ باکس استفاده کرد. معمولا تفاوت هایی که گیرنده های دیجیتالی تلویزیون با هم دارند در قابلیت های نرم افزاری و یا سخت افزاری شان اس، اما تمامی آنها قابلیت دریافت تمام شبکه های دیجیتالی که در فرکانس T و T2 و هم چنین پشتیبانی از شبکه های HD را دارند.
این دستگاه ها قابلیت های دیگری اعم از ورودی USB، خروجی HDMI، قابلیت EPG، قابلیت ضبط خودکار برنامه ها و… را دارند و به عنوان قابلیتی ویژه به حساب نمی آیند.

خرید گیرنده دیجیتال

گیرنده دیجیتال موبایل

معمولا گیرنده های دیجیتال مخصوص موبایل و هم چنین تبلت می توانند شبکه های دیجیتال تلویزیون را بدون نیاز به اینترنت پخش کنند. این نوع از گیرنده ها در مدل های مختلفی در بازار عرضه می شوند که کارایی های متفاوتی را نیز به همراه دارند. گیرنده های دیجیتال موبایل به دو دسته گیرنده دیجیتال اندروید و گیرنده دیجیتال IOS تقسیم می شوند. معمولا این نوع از گیرنده ها به دو صورت تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرند که شامل اتصال به صورت مستقیم و اتصال به صورت بی سیم می شود.

گیرنده های نوع اول مستقیما به گوشی و یا تبلت وصل می شوند و فقط با نصب یک نرم افزار به راحتی مورد استفاده قرار می گیرند. معمولا این گیرنده ها دارای ورودی آنتن ریز هستند که باید از آنتن های مخصوص همان گیرنده استفاده کنید. صورت دوم گیرنده ها که به صورت بی سیم و یا همان وایرلس به موبایل و تبلت متصل می شوند به هیچ مودم بی سیم و یا اینترنتی احتیاج نداشته و تنها از طریق WIFI متصل می شوند. این گیرنده ها معمولا سایز بزرگ تری نسبت به گیرنده های دیجیتالی که به موبایل وصل می شوند دارند.

گیرنده دیجیتال کامپیوتر و لپ تاب

 این نوع از گیرنده ها در گذشته در دو نوع اینترنال و اکترنال مورد استفاده قرار می گرفتند، با این حال امروزه در قالب گیرنده دیجیتال USB تولید شده و برای تمامی کامپیوتر و لپ تاب ها قابل استفاده خواهند بود. برای این نوع از گیرنده ها باید به مسائلی اعم از ورودی آنتن، پشتیبانی از سیستم عامل و نرم افزار در خرید گیرنده دیجیتال توجه داشته باشید.

خرید گیرنده دیجیتال

گیرنده دیجیتال خودرو

 این نوع از گیرنده ها در مدل های مختلفی با صفحه LCD و یا بدون آن طراحی شده و به فروش می رسند. گیرنده های دیجیتال خودرو به دلیل داشتن تیونرهای قوی قابلیت دریافت شبکه های دیجیتال تلویزیونی و همینطور نمایش آنها در هنگام حرکت و سرعت نسبتا بالا را دارند.

خرید گیرنده دیجیتال

نکات خرید گیرنده دیجیتال

طبیعتا برای آن که بتوانید به خرید هوشمندانه و مناسبی دست یابید باید نکاتی را مد نظر داشته باشید که در ادامه به برخی از آنها می پردازیم.

در وهله اول شما باید بودجه ای که برای خرید گیرنده دیجیتال در نظر گرفته اید را مشخص کنید. این کار می تواند به مراتب در عدم اتلاف وقت در زمان انتخاب محصول به شما کمک کند. در کنار این موضوع توصیه ما این است که در رابطه با پورت های خروجی دقت و وسواس زیادی به خرج دهید. به طور کلی می توان گفت که تصاویر دریافتی از فرستنده های تلویزیون در ایران کیفیت تصویر و ابعاد تصویری مشابه تصاویر DVD استاندارد دارند.

خرید گیرنده دیجیتال

به همین دلیل نیز می توانند در بهترین شکل ممکن توسط کابل های کامپوزیت و کامپوننت در تلویزیون های معمولی و هم چنین کابل کامپوننت در تلویزیون های LCD و LED انتقال داده شوند. با توجه به این مسئله در زمان مشاهده تصاویر HD با استفاده از پخش کننده مولتی مدیایی که در دستگاه وجود دارد تفاوت کیفیت میان کابل ها به شدت قابل توجه خواهد بود.

خرید گیرنده دیجیتال

ویژگی های سخت افزاری گیرنده دیجیتال نیز اهمیت بالایی دارد. به طور کلی می توان گفت که مهم ترین بخش در یک دستگاه گیرنده دیجیتال مادربرد و پاور دستکاه است که در بعضی از دستگاه ها این دو در کنار یکدیگر و بر روی یک برد و در برخی دیگر نیز از هم جدا هستند.

در هنگام خرید گیرنده دیجیتال بهتر است که به سراغ گیرنده هایی بروید که اکثر فرمت ها را پشتبانی می نمایند. به طور کلی فرمت های تصویری شامل MTS، WMV، MOV، MP4، MKV و AVI شده و فرمت های صوتی نیز شامل MP3، WMA، AAC و WAV می گردد.

خرید گیرنده دیجیتال

در نهایت نیز باید اشاره کنیم که در زمان خرید، گارانتی محصول گیرنده دیجیتال را اصلا فراموش نکنید. سعی کنید دستگاهی را انتخاب کنید که در زمینه ارائه خدمات پس از فروش حمایت کند.

معرفی برندهای مطرح دستگاه دیجیتال

امروزه برندهای بسیاری به تولید دستگاه دیجیتال می پردازند که از میان مطرح ترین آنها می توان به ام دی، بی اند سی، ایکس پی پروداکت، مای گیگا، دنای، استارت، هانی، ونوس، شروود، براوو، ایکس ویژن، داتیس، لندر، فراسو، کنوود پلاس، فراسو، کیا سیستم، اسمارت تک، پروویژن و… اشاره کرد.

خرید گیرنده دیجیتال

معرفی بورس خرید گیرنده دیجیتال

امروزه فروشگاه های اینترنتی بسیاری به فروش آنلاین برای خرید گیرنده دیجیتال می پردازند، اما اگر تمایل به خرید حضوری این محصول دارید می توانید به خیابان هایی اعم از جمهوری و مراکز خریدی مثل علاء الدین دیدن نمایید.

خرید گیرنده دیجیتال

جدول قیمت دستگاه دیجیتال

برای آن که بتوانید خریدی مناسب و هوشمندانه داشته باشید باید دیدگاهی کلی نسبت به قیمت های دستگاه داشته باشید. به همین دلیل نیز در این بخش جدول قیمتی را برایتان ارائه کرده ایم.

انواع گیرنده دیجیتال
برند مدل | کد محصول نوع  قیمت  (تومان)
پروویژن PV120 لپ تاب و موبایل 77.000
کیا سیستم آر او اچ اس لپ تاب و کامپیوتر 68.000
ایکس ویژن XSMT-320k تلویزیون 570.000
فراسو FDR-224 تلویزیون 234.000
لندر LD-701 خودرو 590.000

برای خرید هر محصول کافی است روی کد هر محصول کلیک کرده به سادگی به صفحه خرید اینترنتی این محصولات متصل شوید.

در مطالب بعدی شما را با قیمت روز سایر لوازم و وسایل منزل آشنا خواهیم کرد، پس برای اطلاع از به روزترین ایده های طراحی و دکوراسیون داخلی چشم از ایران اپارتمان بر ندارید!

در تحریریه وبسایت ihome.ir