نگهداری از گیاهان آپارتمانی در فصل بهار به خصوص در ایام نوروز و مسافرت بسیار حائز اهمیت است، به همین منظور در این مطلب شما را با روش های اصولی مراقبت از گیاهان خانگی آشنا کرده ایم.
در روزهای دل انگیز بهاری به سر می بریم و از عطر گل های بهار مست می شویم. هر جای شهر را که چشم می اندازیم سبزی و طراوت می بینیم. همه جا پوشیده از گل های زیبا و رنگارنگ است و حال و هوای شهر را تغییر داده است. هستند کسانی که با آمدن بهار و نوروز سری به گل فروشی ها و گلخانه های سطح شهر می زنند تا حال و هوای منزل و شاید حیاط و و بالکنشان را عوض کنند، اما همه این تغییرات دستخوش نگهداری از آنهاست تا بتوانیم گیاهان را مثل روز اول با طراوت نگهداری کنیم. در این مطلب قصد داریم شما را با روش های نگهداری از گیاهان سبز آپارتمانی آشنا کنیم، پس با ما همراه باشد.
آبیاری گیاهان آپارتمانی
همه ما می دانیم که یکی از نیاز های اصلی گیاهان آب است، اما نکته ای که وجود دارد تعادل در آبیاری گیاهان است. بنابر نوع گیاه باید زمان آب دادن به آن را تعیین کنید و پس از آب دادن به گلدان با توجه داشته باشید که نباید زیر گلدانی از آب پر شود، اگر این اتفاق افتاد زیر گلدانی را خالی کنید و بگذارید آب اضافی کاملا از خاک خارج شود.
نور مناسب برای نگهداری از گیاهان آپارتمانی
از دیگر نیاز های گیاهان نور است و باید در فضایی قرار بگیرید که نور زیاد گیاهان را نسوزاند، زیرا بعضی از گیاهان با نور مستقیم دچار آسیب می شوند و اصطلاحا برگ های آنها می سوزد. بنابراین بهتر است نور را به صورت کنترل شده به گیاه برسانید.
دمای مناسب برای نگهداری از گیاهان آپارتمانی
از دیگر عواملی که بر گیاهان تاثیر می گذارد دمای محیط است . اگر محیط شما بسیار سرد و یا گرم باشد گیاهان شما حتما پژمرده خواهند شد. برای کنترل دمای محیط می توانید با مشورت باغبان تان از دستگاه های خنک و یا گرم کننده استفاده کنید تا آسیبی به گیاهان تان وارد نشود.
نگهداری از گیاهان آپارتمانی با تغذیه مناسب
گیاهان هم مانند دیگر موجودات زنده برای سالم ماندن و بقا نیازمند عناصر غذایی مختلف هستند. کود های شیمیایی همان طور که می تواند حال گیاهانتان را بهتر کند در صورت استفاده زیاد و نا به جا می تواند منجر به از بین رفتن آن ها شود. می توانید از دستورالعمل نوشته شده در روی بسته کودهای شیمیایی کمک بگیرید تا گیاهان سرزنده تری داشته باشید، توجه داشته باشید که هرگز برای گیاهان آپارتمانی از کودهای حیوانی و طبیعی استفاده نکنید، چرا که باعث آلودگی و تجمع حشرات در محیط داخلی تان خواهد شد.
نگهداری از گیاهان آپارتمانی با تعویض گلدان ها
برای جا به جایی گیاهان از گلدانی به گلدان دیگر باید زمان آن را نیز در نظر بگیرید. گیاهی که به تازگی خریداری شده است نباید گلدان آن تعویض شود، زیرا جا به جایی مکانی برای گیاه به اندازه کافی استرس دارد و اگر گلدان آن را هم در همان زمان تعویض کنید تنش آن بیشتر می شود. همچنین در مورد گلدان های قدیمی تری که در منزل تان وجود دارد می توانید به علائم خود گیاه توجه کنید مانند بیرون زدن ریشه گیاه از خاک. این خود می تواند نشانه ای باشد برای تعویض گلدان. برای گلدان های جدید هم می توانید پس از گذشت ده روز از ورودشان به فضای جدید اقدام به تعویض آن کنید.
نگهداری از گیاهان آپارتمانی در نوروز
در ادامه به بررسی نگهداری برخی از گیاهان آپارتمانی پرداخته ایم تا اگر در ایام نوروز سفر رفتید و زمان کمتری برای رسیدگی به گیاهان تان داشتید، حال گیاهان تان هم خوب باشد.
گیاه بامبو
آبی که به این گیاه داده می شود باید با فلوراید کم و آب تسویه شده باشد. نور آن بهتر است غیر مستقیم و متوسط باشد و میزان کودمایع آن یک بار در ماه کافی است، بنابراین کافی است مقدار مناسبی گلدان آن را ز آب پر کنید و با خیال راحت به سفرتان بروید.
گیاه پوتوس
این گیاه در فصل تابستان هر 5-4 روز یک بار و در فصل زمستان هر 8-7 روز یک بار باید آبیاری شود و نور مستقیم نیاز ندارد زیرا نور شدید باعث آفتاب سوختگی بر روی برگهای آن می شود و میزان کود آن هر دو هفته یک بار تا آبان ماه باید صورت بگیرد، و به دلیل مقاومت بالا برای سفر نیاز به مراقب خاصی ندارد.
گل سنبل
گل سنبل نیاز به آب فراوان ندارد به اندازه ای که خاک آن تر شود کافی است و در عوض به نور بسیار زیادی احتیاج دارد و بهتر است پرنور ترین مکان را در خانه برای آن در نظر بگیرید. به کود دهی هم نیاز ندارد و کافی است 10 درصد کود دامی در زمان کاشت به آن اضافه شود.
گل شعمدانی
این گیاه باید در محلی خشک کشت شود و فاصله میان آبیاری آن باید طوری باشد که خاک کاملا خشک شود. در کل نیاز به نور بسیار مستقیم ندارد و در تابستان بهتر است در سایه نگهداری شود و در فصل زمستان نیازی به کود دهی ندارد، در هنگام سفر کافی است این نکات را برای آن در نظر بگیرید.
تحریریه وبسایت ihome.ir