سبزیجات، ادویه و گیاهانی که تازه باشند، عطر و طعم بهتری به غذا می دهند و دستپخت شما را هم ایده آل تر می کنند. اگر در فضای آشپزخانه خود گلدان های کوچک از گیاهان خوراکی پرورش دهید، هر زمان که به آنها نیاز داشته باشید، تازه تازه برگها را می چینید تا عطر خود را در غذا بهتر پخش کنند. حتی اگر برف ببارد، باران بیاید هم شما گلدان های خانگی سرحال و شاداب خود را در تمام طول سال در آشپزخانه پرورش می دهید. ihome.ir در این مطلب به شما می گوید که برای این گیاهان خوراکی به تجهیزات خاصی نیاز ندارید، گلدان، خاک، آب و نور همه آن چیزی است که گیاهان نیاز دارند. پس برای کاشت سبزی در گلدان با ما همراه باشید.

کاشت سبزی در گلدان

کاشت سبزی در گلدان چگونه انجام می گیرد؟

به عنوان یک قانون کلی برای کاشت سبزی در گلدان ، باید گلدان ها را در مکانی قرار دهید که حداقل 6 ساعت در روز نور طبیعی دریافت کند. این میزان تنها مربوط به نور طبیعی خورشید است و چراغ های دیواری یا سقفی نمی تواند نور مورد نیاز گیاهان را تامین کند. علاوه بر نور خورشید، همه گیاهان خوراکی باید در گلدانی کاشته شوند که زهکش خوب داشته باشد. اگر نگران این هستید که آب اضافی خارج شده از حفره های انتهای گلدان سطح میز با کابینتتان را خراب می کند، از یک زیرگلدانی استفاده کنید تا آب اضافی درون آن جمع شود.

کاشت سبزی در گلدان

کاشت ریحان در گلدان

بذر ریحان را بکارید و گلدان را پشت پنجره جنوبی خانه قرار دهید. این سبزی خوراکی به نور زیاد و گرما نیاز دارد.

کاشت سبزی در گلدان

کاشت برگ بو در خانه

برگ بو یک گیاه چند ساله است و زمانی که با روش کشت در گلدان های بزرگ پرورش داده شود، زندگی بهتری خواهد داشت. گلدان را در پنجره شرقی یا غربی خانه قرار دهید ولی مطمئن باشید که فضای کافی داشته باشد چرا که برگ بو به گردش هوا نیاز دارد تا سلامت بماند.

کاشت سبزی در گلدان

کاشت گشنیز در گلدان

این گیاه ظاهری شبیه به جعفری دارد. بذرهای گشنیز یا جعفری فرانسوی را در انتهای تابستان بکارید. این گیاه در نور کم رشد خوبی دارد ولی دمای محیط بین 18-21 درجه سانتیگراد را تحمل می کند.

کاشت سبزی در گلدان

کاشت پیازچه در گلدان

در انتهای فصل رشد پیازچه های قدیمی را از درون باغچه بیرون بیاورید و آنها را درون گلدان بکارید. گلدان را در فضای بیرون نگهداری کنید تا برگهایش بریزد. در اوایل زمستان برای چند روز گلدان را به خنک ترین نقطه منزل خود منتقل کنید. سپس گلدان را پشت پرنورترین پنجره قرار دهید.

کاشت سبزی در گلدان

کاشت اورگانو در منزل

بهتر است برای کاشت سبزی در گلدان و شروع قلمه ای که از گیاه ارگانو که در فضای بیرون کاشته شده است، شروع کنید. قلمه را درون گلدان بکارید و آن را پشت پنجره جنوبی قرار دهید.

کاشت سبزی در گلدان

کاشت جعفری در آپارتمان

شما می توانید جعفری را با کشت بذر پرورش دهید یا دسته ای از جعفری های موجود در باغچه را در آخر فصل رشد به گلدان منتقل کنید. جعفری نور کامل را می پسندد ولی در پنجره شرقی و غربی به آهستگی رشد می کند.

کاشت سبزی در گلدان

کاشت رزماری در گلدان

قلمه ای از رزماری تهیه کنید و آن را در ترکیب شنی یا آب نگهدارید تا ریشه دار شود. رزماری در پنجره جنوبی خانه بهترین رشد را دارد. در فصل های سرد عطر تند و خوش این گیاه فضای آشپزخانه را پر می کند و مانند یک خوشبو کننده طبیعی هوا وارد عمل می شود.

کاشت سبزی در گلدان

کاشت مریم گلی در خانه

قلمه ای از سرشاخه گیاهی که در فضای بیرون وجود دارد، بگیرید تا بتوانید درون خانه مریم گلی مجزا داشته باشید. این گیاه هوای خشک درون خانه را تحمل می کند و به نور شدید خورشید در پنجره جنوبی نیاز دارد.

کاشت سبزی در گلدان

کاشت ترخون در گلدان

دوره خواب ترخون در انتهای پاییز و اوایل زمستان برای رشد در فضای داخلی ضروری است. یک گیاه بالغ را از فضای بیرون درون گلدان بکارید و گلدان را در فضای بیرون بگذارید تا برگها خشک شوند. سپس گلدان را به خنک ترین نقطه در فضای داخلی بیاورید و چند روز در همان مکان نگهدارید. سپس گلدان را به پشت پنجره جنوبی خانه منتقل کنید تا بیشترین نور ممکن را دریافت کند. این گیاه را با کود مایع تغذیه کنید.

کاشت سبزی در گلدان

کاشت آویشن در گلدان

برای اینکه آویشن را در فضای داخلی بیاورید، یک قلمه از سرشاخه گیاهی که در فضای بیرون زندگی می کند را ریشه دار کنید. همچنین می توانید گیاه درون باغچه را به طور کامل بیرون آورده و درون گلدان بکارید. آویشن به نور کامل خورشید نیاز دارد ولی در پنجره شرقی و غربی خانه هم رشد می کند.

شما به ما بگویید…
اگر شما هم اطلاعات بیشتری از این گیاهان زیبا و یا کاشت سبزی در گلدان دارید، آن را با ما و سایر مخاطبان ایران اپارتمان  از طریق دیدگاه های پایین همین مطلب میان بگذارید.

 * در مطالب بعدی شما را با گیاهان خانگی بیشتری آشنا می کنیم، پس برای آشنایی و اطلاع از نحوه ی نگهداری انواع گیاهان خانگی چشم از ایران اپارتمان بر ندارید!

منبع: goodhousekeeping